Ayam Masak Kicap
Rakyat Malaysia cintakan daging. Kita tak dapat bertahan lama tanpa makan daging dan masalah kewangan pun tidak dapat membuatkan anda fikir dua kali untuk membeli daging demi kepuasan anda. Resepi mudah dan termudah untuk masakan berdaging semestinyalah resepi Ayam Masak Kicap. Jadi, apa tunggu lagi? Lekaslah memasak!
Bahan-Bahan:
- 1 potong dada ayam, potong pada ketulan besar, perap dan goreng (RM3.00)
- ½ cawan kicap manis (RM1.06)
- ½ bawang Holland, dipotong dadu (RM0.67)
- 1 biji cili merah (RM0.10)
- 1 biji cili padi (RM0.01)
- Daun kari (RM0.10)
Bahan kisar:
- 3 ulas bawang merah (RM0.48)
- 2 ulas bawang putih (RM0.03)
Cara-Cara:
- Panaskan kuali dan letakkan sedikit minyak. Goreng bahan kisar hingga wangi. Masukkan ketulan ayam.
- Masukkan kicap, bawang Holland dan cili merah. Perasakannya dan padamkan api.
Comments
Post a Comment